20.11.2018 - Uludağ Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı

Tercih başvuruları başlamıştır.

Tercih başvuruları (ULUYÖS, diğer devlet üniversitelerinin YÖS sonuçları ve Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen Uluslararası sınav tür ve puanları ile) 25 Mayıs – 10 Haziran 2018 tarihleri arasında on line olarak alınacaktır.

Başvuru sırasında aşağıdaki belgeler sisteme yükleneceğinden eksiksiz olarak jpeg formatında hazır bulundurunuz.

BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENİLMESİ GEREKEN BELGELER:

1- Vesikalık fotoğraf

2- Pasaport /Kimlik  (İkamet Kartı olanlar ikamet kartlarını yükleyecektir.)

- Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular ile Mavi Kart Sahibi adayların anne, baba kaydını gösterecek şekilde “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”ni yüklemeleri gerekmektedir. Mavi Kart  sahibi adayların Mavi Kart veya Vatandaşlıktan Çıkış İzin Belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

3- Lise Diploması  (Mezun durumdaki adaylar için mezun olabileceğine ilişkin öğrenci belgesi ve Transkript.)

4- Lise Diplomasının Tercümesi (Türkçe veya İngilizce) (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)

5 -Lise dönemine ait transkript belgeleri (Not Döküm Belgesi)

6-Transkript Tercümesi (Türkçe veya İngilizce) (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)

7-Tercih başvurusunda kullandığı Sınav Sonuç Belgesi ve farklı bir dildeyse Türkçe veya İngilizce tercümesi

• Bilgilerin sisteme hatasız girilmesi, belgelerin okunaklı ve tam olarak yüklenmesi gerekmekte olup bilgilerde ve tercihler değişiklik yapılamayacaktır.
  • Eksik veya yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuruları değerlendirilmeye alınmayacaktır.
  • Kayıt sırasında belgelerin orijinalleri ve onaylı suretleri istenecektir.

Tercih başvuraları için TIKLAYINIZ.

Bu web sitesinde yer alan açıklamalar, belirtilen tarih ve koşullarda Uludağ Üniversitesi değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Yapılacak değişiklikler adaylara bu web sitesinden duyurularak ilan edilir.
Uludağ Üniversitesi