MAZERETLİ KAYIT BAŞVURULARI

Üniversitemiz Yurtdışından Öğrenci Kontenjanlarına 1. ve 2. yerleştirmede kayıt hakkı kazanan, ancak mazeretleri nedeniyle kayıt tarihleri içerisinde online kaydını yapamayan adayların, yos@uludag.edu.tr mail adresine mazeretli kayıt taleplerine ilişkin başvuru yapmaları durumunda 18 Eylül 2023 (Türkiye saati ile 17:00’a kadar) tarihine kadar kayıtları yapılabilecektir.

Söz konusu mazeretli kayıt işlemlerinde;

Üniversitemiz Senatosu tarafından kabul edilen “Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Esaslar” ile YÖK tarafından ilan edilen mavi kartlı adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında tamamlayan uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklu ve T.C. uyruğunda bulunan adaylar için;  Tıp, Diş, Hukuk ve Öğretmenlik programları için belirlenen kontenjanın %10’unun aşılmaması düzenlemesi göz önünde bulundurularak yapılacaktır. Bu kapsamda geç kayıt talep eden adayların başvurularının bildirimde bulunduğu mail tarih ve saati sırasına göre kabul edilerek online kayıtları yapılacaktır. Söz konusu kontenjanların dolması halinde adayların kayıtları yapılamayacaktır.

Başvuruları kabul edilen adayların, başvuru sırasında belirtmiş oldukları mail adreslerine online kayıt linki gönderilecektir. (Online kayıt linki gönderilmeden katkı payı/öğrenim ücreti yatırılmaması gerekmektedir.)

18 Eylül 2023 tarihine kadar online kaydını yapmayan adaylar kayıt haklarını kaybetmiş sayılacaktır. (Online kaydı tamamlanan adaylara, kayıtlarının yapıldığına ilişkin mail ile birlikte öğrenci numaraları bildirilecektir.)