Başvuru Sırasında Gerekli Belgeler

10 Haziran - 25 Haziran 2024 (Türkiye saati ile 17:00’a kadar) tarihleri arasında http://yos.uludag.edu.tr   web adresinden tercih işlemleri çevrim içi (online) olarak alınacaktır.

BAŞVURU SIRASINDA SİSTEME YÜKLENİLMESİ GEREKEN BELGELER:

1- Vesikalık fotoğraf

2- Pasaport /Kimlik  (İkamet Kartı olanlar ikamet kartlarını / Mavi Kartı olanlar Mavi Kartlarını, T.C. Kimlik Kartı olanlar T.C. Kimlik Kartlarını yükleyecektir.)

- Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular ile Mavi Kart Sahibi adayların; anne, baba kaydını gösterecek şekilde https://www.turkiye.gov.tr/ e-devlet kapısı üzerinden alacakları“Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”ni yüklemeleri  gerekmektedir. [Sorgulamada; Nüfus Kayıt Örneği Tipi: Nüfus Aile,  Eski Eş Listele: Hayır, Vukuatlı Belge: Evet olarak seçilerek sorgu yapılmalıdır.] Mavi Kart  sahibi adayların Mavi Kart veya Vatandaşlıktan Çıkış İzin Belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

3- Lise Diploması  (Mezun durumdaki adaylar için mezun olduğuna ilişkin Geçici Mezuniyet Belgesi ve  Transkript.)

4- Lise Diplomasının Tercümesi (Türkçe veya İngilizce) (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)

5- Lise dönemine ait transkript belgeleri (Not Döküm Belgesi) veya Karneleri (Her dönem için ayrı ayrı yüklenecektir.)

6-Transkript veya Karne Tercümesi (Türkçe veya İngilizce) (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)  (Her dönem için ayrı ayrı yüklenecektir.)

7- Doğumla T.C. olup lisenin tamamını yurt dışında okuyan adayların lise dönemine ilişkin tüm karnelerini yüklemeleri gerekmektedir. (Bu durumdaki adayların Başvuru Koşullarının 4. maddesini dikkatlice incelemesi gerekmektedir.)

8- "Türkçe Dil Yeterlik Belgesi" (Belgesi olanlar yükleyecektir.) (Lise eğitiminin tamamını yurt dışındaki T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir Türk lisesinde veya Türkiye’deki bir lisede tamamlayarak mezun olan öğrencilerden Türkçe Yeterlik Belgesi istenmez.) Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ.

DİKKAT: Yüklenecek tüm belgelerin JPEG formatında (.jpg) ve 2 MB dan küçük boyutta olması gerekmektedir.)

DİKKAT:  Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular ile T.C. uyruğunda bulunanların lise eğitimlerinin tamamını yurt dışındaki liselerde (KKTC liseleri hariç) görmeleri halinde yurt dışından öğrenci kabulü kontenjanlarına başvurabildikleri göz önüne alınarak;

Yurt dışında bulunmaksızın uzaktan öğretim yoluyla yurt dışındaki bir liseden diploma alan adayların yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları çerçevesinde yükseköğretime geçiş için bu diplomaları ile başvuruları kabul edilmemektedir.  Yurt dışındaki bir liseden örgün eğitim yoluyla diploma alanların;  pasaport veya emniyet kayıtlarından diplomanın alındığı ülkeye giriş ve çıkışları kontrol edilecektir. İlgili ülkede kalınan sürenin lise eğitiminin örgün yolla alındığını desteklememesi halinde bu diplomalar ile yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları çerçevesinde başvurular değerlendirmeye alınmayacak, tespiti halinde her aşamada kayıtları silinecektir.  Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular ile T.C. uyruğunda bulunanların lise eğitim dönemlerini kapsayacak şekilde ülkeye giriş ve çıkışlarını gösterir sayfaların görüntüsünü başvuru sırasında Ek Dosya kısmına yüklemeleri gerekmektedir.