Bursa Uludağ Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sistemi (ULUYÖS)

DİKKAT - E-ULUYÖS 2021 (Yurt içi) Türkiye Sınavları Hakkında Önemli Hatırlatmalar!

12 Haziran 2021 Cumartesi günü,  saat 10.00’da (Türkiye Saati İle) yapılacak olan (YURT İÇİ) TÜRKİYE ONLİNE E-ULUYÖS Sınavı için Kullanıcı Kodu ve Şifreniz UKEY’e tanımlanmıştır. Sınav öncesinde sorunsuz sınav erişimi ve sınav girişi denemesi için, en az bir kere UKEY’e kesinlikle giriş yapmanızı ve  yapılan E-ULUYOS 2021 Türkiye deneme sınavı sonrasında aşağıdaki hususlara bir kez daha dikkatinizi çekmek isteriz.

DİKKAT:

• E-ULUYÖS sınavına girmek için sınav giriş belgesi gerekmemektedir. (Sınava, Sınav Başvuru Formunda yazılı bilgilerle giriş yapılmaktadır. Sınav bir sınav salonunda veya merkezde yapılmayacaktır. Yurtdışında olsanız bile internet bağlantısı ve sistem gereksinimlerini sağlayarak internet erişimi olan her yerden sınava  giriş yapabilirsiniz.)
  • E-ULUYÖS 2021 TÜRKİYE sınavında birden fazla tarayıcı ve sekme açmak E-sınav performansını olumsuz etkiliye bilmektedir. Lütfen sınav esnasında birden fazla tarayıcı ve sekme açmayınız.
  • Lütfen sınava girerken başvuru formunuzu yanınızda bulundurunuz. Başvuru formunda yazılı bilgilerle sisteme giriş yapacaksınız. (Adaylar başvuru formunda Pasaport/T.C./Y.U. Kimlik Numaraları yada Doğum Tarihlerini yanlış yazıldığını fark etmiş dahi olsalar başvuru formunda yer aldığı şekilde sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.)
  • E-ULUYÖS (yurt içi) Türkiye Sınavı  Türkiye saatine göre başlayacaktır. Lütfen sınava girişinizi Türkiye saatine göre ayarlayınız. (Sınav başladığında ilk beş dakika içerisinde giriş yapabilirsiniz.)
  • Lütfen E-ULUYÖS Sınav Kılavuzunu dikkatlice okuyunuz.
  • Lütfen sınava gireceğiniz bilgisayarınızda tarayıcınızı son sürüm olduğundan emin olunuz. (Chrome, Firefox, opera) (Internet Explorer tarayıcısı, çoğu elektronik cihazlar tarafından programları desteklenmediği/güncellenmediğinden sınav esnasında kullanılması tavsiye edilmemektedir.)
  • Lütfen Sınav başlama zamanı geldiğinde sayfayı yenilemeyi unutmayınız.
  • E-ULUYÖS 2021 ibaresi Sınav başlamadan 10 dakika önce sınavınız E-sınavlar kısmında listelenmiş olacaktır. (Sınavı sizin söz konusu ibareye tıklayarak başlatmanız gerekmektedir.  Kılavuzu dikkatlice okuyunuz.)
  • E-ULUYÖS YURTİÇİ deneme sınavına girememiş olsanız dahi lütfen sınavda sorun yaşamamak adına UKEY sistemine kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapınız. UKEY’e giriş yaptığınızda E-sınavlar kısmında yapılmış olan ULUYÖS-2021 DENEME SINAVI’nın (sınav sona erdiği için açılmaz) aşağıdaki görüntüde yer aldığı gibi listelendiğinden emin olunuz. (UKEY’e giriş yapamayan veya E-sınavlar kısmında yapılmış olan Deneme Sınavını göremeyen adayların tarayıcılarını son sürüm ile güncellemeleri farklı tarayıcılar’da Chrome, Firefox, Opera ile denemeleri gerekmektedir.)
  • E-Sınav listesinde aşağıdaki şekildeki gibi “Cevapla”  butonu görünecektir. Bu butona basılarak sınav giriş  zamanı   içinde sınav cevaplamaya geçilir ve sınav zaman sayaçı çalışmaya başlayacaktır.

Bu web sitesinde yer alan açıklamalar, belirtilen tarih ve koşullarda Bursa Uludağ Üniversitesi değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Yapılacak değişiklikler adaylara bu web sitesinden duyurularak ilan edilir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir.
Bursa Uludağ Üniversitesi
Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Sistemi