ULUYÖS-2020 SINAVLARI HAKKINDA

Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (ULUYÖS) kapsamında 25 Nisan 2020 tarihinde yurtiçinde (Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Van, Trabzon) ve yurtdışındaki merkezlerde belirlenen takvim çerçevesinde düzenlenmesi planlanan ULUYÖS sınavlarının:

Bursa Uludağ Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı ile Öğrenci Kabulü Hakkında Yönerge kapsamında hazırlanan Bursa Uludağ Üniversitesi Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunun, "Son Hükümler" başlıklı 10. maddesi "Belirtilen tarih ve koşullarda Bursa Uludağ Üniversitesi değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Yapılacak değişiklikler bir hafta öncesinden adaylara Üniversitenin web sayfasından duyurularak ilan edilir. İlan edilen sınav merkezlerinde mücbir sebeplerle (terör, doğal afet, savaş vb.) sınav güvenliğini tehdit edici olağanüstü durumlar ile bir yurtdışı sınav merkezinde sınava başvuran aday sayısının 100’ü geçmemesi halinde Bursa Uludağ Üniversitesi sınavı iptal etme hakkını saklı tutar." hükümleri, Koronavirüs COVID-19 salgınına yönelik olarak 20 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 31074 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ve söz konusu süreçte tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsü (COVID-19) salgınına bağlı seyahat ve vize kısıtlamaları da göz önünde bulundurularak Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu karar uyarınca;

1- ULUYÖS sınavı yurtiçinde 18 Temmuz 2020 Cumartesi günü saat 10.00'a ertelenmiştir.

2- Azerbaycan hariç yurtdışı sınav merkezleri iptal edilmiştir.  Azerbaycan/Bakü'deki sınavın mevcut koşullara göre belirlenecek tarih ve saati ayrıca ilan edilecektir.

3- ULUYÖS 2020 Sınavı ve Yurtdışından Öğrenci Kabul Kontenjanlarına Tercih ve Yerleştirme Takviminin aşağıda yer alan yeni takvim çerçevesinde yapılmasına karar verilmiştir.

ULUYÖS sınavları ile ilgili olarak Bursa Uludağ Üniversitesin resmi web sayfasından ve ilgili makamlarca yapılacak açıklamaların takip edilmesi gerekmektedir. Adaylar soru ve sorunları için yos@uludag.edu.tr. e-mail adresinden bizlere ulaşabilirler. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL TAKVİMİ (*)

YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (ULUYÖS) OLASI EK BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TARİH ARALIĞI

15 Mayıs - 31 Mayıs 2020

ULUYÖS SINAV GİRİŞ YERİ BELGELERİNİN İNTERNET ÜZERİNDEN ERİŞİME AÇILMASI

15 Haziran 2020 Pazartesi

ULUYÖS-2020 SINAVI

TÜRKİYE (BURSA, İSTANBUL, ANKARA, VAN, ANTALYA, G.ANTEP, İZMİR, TRABZON)

18 Temmuz 2020 Cumartesi, Saat:10.00 (Türkiye yerel saati ile)

YURTDIŞI SINAV MERKEZİ - AZERBAYCAN

Ülke koşullarına göre belirlenecek tarih ve saatte

ULUYÖS SINAV SONUÇLARININ İLANI

29 Temmuz 2020 Çarşamba

ULUYÖS ve ÜNİVERSİTEMİZ SENATOSU TARAFINDAN KABUL EDİLEN SINAV SONUÇLARINA GÖRE TERCİHLERİN ALINMASI

04 Ağustos - 14 Ağustos 2020

YERLEŞTİRME SONUÇLARIN AÇIKLANMASI (KABUL MEKTUPLARININ INTERNET ÜZERİNDEN ERİŞİME AÇILMASI) (**)

7 Eylül 2020 Pazartesi

YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI

09 Eylül - 18 Eylül 2020

İKİNCİ YERLEŞTİRME

BOŞ KONTENJANLARA İKİNCİ YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI (KABUL MEKTUPLARININ INTERNET ÜZERİNDEN ERİŞİME AÇILMASI) (**)

25 Eylül 2020 Cuma

YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI

28 Eylül - 09 Ekim 2020

DİKKAT: Özel Yetenek sınav tarihleri ilgili birimler tarafından duyurulacaktır.

(*) Belirtilen tarihlerde Bursa Uludağ Üniversitesi değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Yapılacak değişiklikler  adaylara Üniversitenin web sayfasından duyurulur.

(**) Öğrenci Seçme işlemleri sürecinde kesin kayda hak kazanan adaylar yerleştirme sonuçlarını  Bursa Uludağ Üniversitesi web sayfasında yerleştirme sistemine giriş yaparak öğrenirler. Adaylar kabul mektuplarının çıktısını Üniversitemiz web sayfasından alırlar. (Adaylara mail ile Kabul Mektubu gönderilmez.)