23.5.2018 - ULUYOS/PG YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA

ULUYOS/PG genel başvuru koşulları için tıklayınız

YABANCI UYRUKLU YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

YABANCI DİL ŞARTI

NOT ORTALAMASI

TÜRKÇE YETERLİLİK

DEĞERLENDİRME

YÜKSEK LİSANS

YOK

Lisans not ortalaması 4’lük sisteme göre en az 2,25; 100’lük sisteme göre en az 59,16

Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (ULUTÖMER), Yunus Emre Enstitüsü (YEE) veya Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) tarafından yapılan Türkçe sınavından başarılı olduklarına dair C1 düzeyinde belge. Lisans ve yüksek lisansını Türkiye’de tamamlamış olan yabancı uyruklu adaylar için Türkçe yeterlik belgesi aranmaz.

Lisans mezuniyet notunun (100 lük sisteme dönüştürülmüş şekilde) %50’si ve ULUYOS/PG 2018 notunun %50’sinin toplamı 65 puanın üstünde olanlar değerlendirmeye alınır.

DOKTORA

YDS veya ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen Uluslararası yabancı dil sınavlarından, kendi ana dili dışında bir lisandan (İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça) en az 55 puan almış olmak.

Yüksek lisans not ortalaması 4’lük sisteme göre en az 2,25; 100’lük sisteme göre en az 59,16

Yüksek Lisans mezuniyet notunun (100 lük sisteme dönüştürülmüş şekilde)  %50’si ve ULUYOS/PG 2018 notunun %50’sinin toplamı 70 puanın üstünde olanlar değerlendirmeye alınır.

Bu web sitesinde yer alan açıklamalar, belirtilen tarih ve koşullarda Uludağ Üniversitesi değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Yapılacak değişiklikler adaylara bu web sitesinden duyurularak ilan edilir.
Uludağ Üniversitesi