ULUYÖS SINAVINA GİRECEK ADAYLARIN DİKKATİNE

Pandemi süreci nedeni ile ULUYÖS sınavının işleyişine ilişkin alınan ek önlemler aşağıda yer almaktadır;

• Öğrencilerin Sınav salonlarına yerleştirme ve oturma düzenleri mümkün olduğunca sosyal mesafe gözetilerek yapılmıştır.
  • Adaylar maskesiz sınava giremeyecek olup sınav esnasında adaylar isterlerse maskelerini çıkarabilecek yada takabileceklerdir. Ayrıca sınav binalarının girişinde ve/veya sınav salonlarının girişinde el antiseptiği, maske ve tek kullanımlık dezenfeksiyon mendili dağıtılacaktır. Adaylar isterlerse kendi maskeleri ile sınava girebileceklerdir.
  • Sınav binalarının önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışındaki kişilerin, sınav binalarına belli bir mesafeden fazla yaklaşmalarına izin verilmeyecektir.
  • Sınava cep telefonu ile girmek kesinlikle yasaktır. Sınav salonlarında veya girişinde emanet eşya alınamayacağının göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
  • Sınav süresince sınav salonlarının pencereleri mümkün olduğunca açılarak sınav salonları havalandırılacaktır.
  • Adaylar sınav saatinden 1 saat 15 dakika kala sınav binalarına alınmaya başlanacaktır.
  • Sınav giriş belgesi ve kimlik kontrollerinde, belgelere görevlilerin dokunmamaları için gerekli sayfaların görülecek şekilde hazır edilmesi gerekmektedir.
  • Kontroller sırasında ve sınavın her aşamasında sosyal mesafenin korunması önem arz etmekte olup bu konuya dikkat edilmelidir.

Sınav Uygulama Usul ve Esaslarına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.