AZERBAYCAN-BAKÜ E-ULUYÖS-2020 SINAVI - 11 Temmuz 2020 tarihinde, saat 09.00'da (Türkiye saati ile 08.00’da)

AZERBAYCAN-BAKÜ ONLİNE  E-ULUYÖS-2020 SINAVI

Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Yurtdışından veya Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (ULUYÖS-2020) kapsamında, Azerbaycan-Bakü Sınav Merkezinde gerçekleştirilmesi planlanan sınavın; yetkili makamlarca, Dünya Sağlık Örgütünce pandemi olarak ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin alınan önlemler ve yapılan kısıtlayıcı düzenlemeler ile birlikte; Azerbaycan uçuş kısıtlamaları, yer ve görevli temininde yaşanan sıkıntılar, resmi makamlarınca alınan önlemler, söz konusu süreçteki oluşabilecek belirsizlikler ile birlikte alınacak ek tedbirlerde göz önünde bulundurularak, ortaya çıkan mücbir sebepler nedeniyle, Azerbaycan sınavının 11 Temmuz 2020 tarihinde, saat 09.00'da (Türkiye saati ile 08.00’da), Bursa Uludağ Üniversitesi Kurum, Eğitim ve Araştırma Faaliyetleri Yönetişim Sistemi (UKEY) üzerinden yalnızca Azerbaycan-Bakü sınav merkezi için online e-sınav olarak (E-ULUYÖS) yapılmasına karar verilmiştir.

Sınavda adayların sorun yaşamaması için "Sınava ilişkin Uygulama Usul ve Esasları" ile  "E-ULUYÖS sınavı için UKEY’e Giriş ve E-sınav Kullanma Kılavuzu"nu dikkatle okuyarak incelemeleri ve aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir.

1-) E-SINAV cevaplama sırasında sorun yaşamamak için tarayıcınızın son versiyonu olup olmadığını kontrol ederek son versiyona güncelleyiniz.

2-) Sınav sistemi, Internet Explorer 7 ve önceki versiyonlar desteklenmemektedir. Eğer İnternet Explorer kullanıyorsanız "Uyumluluk Modunda" çalışmadığından emin olunuz.

3-) Sınav için tanımlanmış olan başlama zamanı geldiğinde Sınavı Başlat Butonunun karşınıza çıkmaması halinde sayfayı sürekli yenileyiniz.

E-ULUYÖS Sınavına ilişkin Uygulama Usul ve Esasları İçin TIKLAYINIZ.

Adaylar soru ve sorunları için yos@uludag.edu.tr. e-mail adresinden bizlere ulaşabilirler. Anlayışınız için teşekkür ederiz.