22.9.2017 - Uludağ Üniversitesi Yurtdışından Yabancı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı

UUYOS 2017 Bilgiler ve Tanıtım Filmi

Uludağ Üniversitesi Yabancı Öğrenci Sınavı 2017 Tanıtım Videosu

UUYÖS NEDİR?

Uludağ Üniversitesi, Bursa, Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası öğrencilere yönelik temel öğrenme becerileri testidir.

UUYÖS  SONUCUNU HANGİ ÜNİVERSİTELER KABUL EDİYOR?

UUYOS sonucu Türkiye’deki bir çok üniversite tarafından kabul edilmektedir. Gereçli üniversitelerin listesine ulaşmak için http://yos.uludag.edu.tr internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

UUYÖS HANGİ DİLLERDE YAPILIYOR?

UUYÖS sınavi Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Farsça olmak üzere 6 farklı dilde hazırlanmaktadır. Lütfen tercih ettiğiniz dili online başvuru sırasında belirtiniz.

ÜÜYÖS’ÜN İÇERİĞİ NEDİR?

ÜÜYÖS sınavı 80 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. (10 okuma anlama, 10 sosyal ve genel kültür, 10 geometri, 20 matematik ve 30 harf sayı grafik ve model analizi)

KİMLER BAŞVURABİLİR?

1. Adayların, lise son sınıfta ya da mezun durumunda olanlardan;

a) Uyruğu TC veya KKTC olmayanların (yabancı uyruklular),

b) Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı 5203 sayılı Kanunla tanınan hakların kullanılmasına ilişkin belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin,

c) Sonradan TC vatandaşlığına geçenler ve çift uyrukluların,

d) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin-lise- son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin-lise tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış Türk okullarında tamamlayanlar dahil); 01/02/2013 tarihinden sonra yurtdışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin-lisetamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin-lisetamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil),

e) KKTC uyruklu olup, KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğreniminilise- tamamlayan GCE AL (The General Certificate of Education-Advanced Level) sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005- 2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların başvuruları kabul edilir

UÜYÖS ÜCRETLİ MİDİR?

Sınav ücreti hakkında gerekli bilgileri internet sitemiz http://yos.uludag.edu.tr

NASIL BAŞVURULUR?

• http://yos.uludag.edu.tr adresinde bulunan “Online Başvuru” bağlantısına tıklanır.
  • Başvuru formunu doldurulur.
  • Formda istenen evraklar sisteme yüklenir (pasaport fotokopisi, biyometrik fotoğraf, ödeme makbuzu).
  • Başvuru başarıyla tamamlandığında 48 saat içerisinde onay e-postası gelir.
  • Lütfen başvuruyla ilgili tüm bilgilerinizi sisteme eksiksiz ve tam olarak girdiğinizden emin olun.

SINAV TAKVİMİ

Başvuru Tarihleri: 02  Ocak 2017 – 31 Mart 2017

Sınav Tarihi:

30 Nisan 2017 (Ruanda, Endonezya, Yunanistan, Makedonya)

06 Mayıs 2017 (Türkiye-Bursa, Türkiye-Van*Pakistan, Nijerya, Azerbaycan, Bosna Hersek, Almanya, Arnavutluk, Ürdün)

* Türkiye-Van sınav merkezine İran, Irak, Suriye uyruklular başvurabilir.

Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 15 Mayıs 2017

Türkiye

Bursa

6 Mayıs 2017

Türkiye Van (*İran, Irak ve Suriye uyruklular başvurabilir.)

Adres: Uludağ Üniversitesi  Görükle Kampüsü, 16059 Nilüfer, Bursa Türkiye

Telefon: +90 224 294 29 02

Uludağ Üniversitesi belirtilen tarih ve koşulları değiştirme yetkisine sahiptir. Değişiklikler uygulama tarihinden bir hafta önce UÜYÖS web sitesinde adaylara duyurulacaktır. Uludağ Üniversitesi, başvurular 100 adete ulaşmadığı sınav merkezilerinde UÜYÖS sınavını iptal etme yetkisine sahiptir. Uludağ Üniversitesi mutlak gereklilik gördüğü halde (terör, doğal afet, savaş vb.) bir sınav merkezindeki sınavı iptal etme yetkisine sahiptir.

Bu web sitesinde yer alan açıklamalar, belirtilen tarih ve koşullarda Uludağ Üniversitesi değişiklik yapma yetkisine sahiptir. Yapılacak değişiklikler adaylara bu web sitesinden duyurularak ilan edilir.
Uludağ Üniversitesi